top of page
  • Schore

Lijsttrekkers over speelgelegenheden in Schore

In januari 2022 zijn er aan de lijsttrekkers drie vragen gesteld die betrekking hebben op Schore.

Deze vragen kunnen de inwoners van Schore helpen tijdens de gemeenteraadsverkiezing in maart 2022. De tweede vraag is als volgt:


De aangelegde speelgelegenheden in Schore hebben aandacht nodig; het sportveld met de skatebaan achter de Boomweidelaan is nogal eens het decor van vandalisme en overlast en het kleine speeltuintje bij het ‘nieuwe’ deel van de Boomweidelaan heeft na zo’n 20 jaar zijn beste tijd gehad. Gaat jullie partij hiermee aan de slag?

De partijen hebben deze vraag als volgt beantwoord:PVDA - lijsttrekker Annebeth Evertz

Ja, de PvdA Kapelle gaat de komende raadsperiode hiermee aan de slag. Bewegen voor kinderen is belangrijk. Samen met de (jonge) inwoners willen we tot goede ideeën komen om een uitdagende speeltuin met veel groen te maken.


Contact website: kapelle.pvda.nl | e-mail: a.evertz@kapelle.nl 

SGP - lijsttrekker Henk Keurhorst

Ja, we volgen hierin het beleid van de gemeente Kapelle. Alle speelplaatsen worden periodiek aangepakt. Ook de speelplaatsen in Schore komen aan de beurt. De SGP is voorstander van een kindvriendelijke omgeving. Bij vandalisme, overlast en in geval speeltoestellen kapot zijn graag rechtstreeks contact leggen met de gemeente.


 

D66 - lijsttrekker Marc van Opstal

Ja. Net zoals we in 2019 voor een ruimer budget voor het dorpshuis waren, staat in ons programma dat we ook de komende raadsperiode meer lokale verantwoordelijkheden en budgetten willen voor de kernen. Die kunnen dan naar eigen inzicht voor bijvoorbeeld de speelgelegenheden besteed worden. 

CHRISTEN UNIE - lijsttrekker Pierre Kruizinga

Nee, daar gaan we niet mee aan de slag. De gemeente Kapelle heeft bestaand ‘speeltuinbeleid’ en de renovatie van de speeltuin staat op de planning voor 2023/2024. Hier worden ook de kinderen en hun ouders betrokken bij de definitieve inrichting van de speeltuin.


Contact website: www.kapelle.christenunie.nl | e-mail: raadslid.p.kruizinga@kapelle.nl | telefoon: Pierre Kruizinga 06 - 4009 5976

 

VVD - lijsttrekker Jon Herselman

Ja, onze partij gaat hiermee aan de slag. Afgelopen jaar hebben wij ons ingezet voor de pannakooi. De komende jaren zullen wij ons inzetten voor verbetering van de speelgelegenheden. Net als bij de pannakooi moet dit in overleg met de inwoners/jongeren.


Contact website: kapelle.vvd.nl | e-mail: j.herselman@kapelle.nl | telefoon: Jon Herselman 06 - 5329 2483


 

CDA - lijsttrekker Maarten Hage

Ja, ook goede speelgelegenheden vinden wij van belang om de leefbaarheid te verbeteren en Schore aantrekkelijker te maken. Daarnaast moet overlast en vandalisme altijd worden aangepakt. Wij willen daarom meer inzetten op handhaving, waarbij Schore absoluut niet mag worden vergeten.


 

GEMEENTEBELANG - lijsttrekker Peter Ganseman

Ja. Gemeentebelang is voorstander van handhaving op plekken waar veel overlast wordt ervaren. Daarnaast is het belangrijk dat speeltuinen in de hele gemeente schoon en veilig zijn. Schore moest (als enige kern) zijn pannakooi deels zelf betalen, dit zou voor een speeltuin niet nodig moeten zijn!


Contact website: www.gbkapelle.nl | e-mail: raadslid.p.ganseman@kapelle.nl | telefoon: Peter Ganseman 06 - 2877 5587

 

Vanaf vrijdag 11 maart kun je in het nieuwsoverzicht meer lezen over hoe de lijsttrekkers zich in willen zetten voor de verkeersveiligheid in Schore.

Comments


bottom of page